Torsdag 31/3-2011

Kväller igen. Kl är nu i skrivande stund 22.52 - sällan jag är hemma sent om kvällarna..

Idag är iaf göteborg bokad. Kurs på ågrenska. Så imorgon em ska jag försöka pricka in å boka hotell samt hämtning vid hotellet. Blir spännande! Men datorn blir med ner dit. Utefall jag inte vågar gå utanför hotellrummet när min kurstid är slut för dagen.

Har jobbat idag. Svurit en hel del över telefonen. Batteriet dött å inte ville jag kasta ut massa onödiga pengar på å köpa en dyr mobilladdare för 250:- när ja ändå måste byta telefon igen eftersom denna LG tydligen är helt totalt jävla värdelös! :@ Hittade dock en toppenladdare på mediamarkt! Nån universalladdare med både kontakt till väggen (konsol) och en som man kan använda i bilen. Så var det nån usb sladd som jag kunde koppla in till vilken som av dom. Samt 10 olika kontakter till olika telefoner. Nokia, sony eriksson, Lg, motorola, osv.. Superbra!  Då har jag ju laddare om jag skulle ha besök å dom behövde ladda telefonen! Å det bästa var ju att den bara kostade 99:-!

blev hursomhelst iväg å hämta rockarden idag också. Tusen tack Cecilia m familj för lån av lätta släpvagnen då min transport är smockfull med hö just nu :-) Och tusen tack för hjälpen! Blev även bjuden på mat där hos familjen anderson's idag :-) Cecilia ringde å frågade om jag tycker om fisk? .. Mitt svar blev typ: öh ja? .. Så fick jag mat när jag kom :-) men tokfian sa när jag var där att hon inte vågade säga att det var: "fiskpudding" eftersom det kanske inte låter så aptitretande.. Det var supergott iallafall! :-)

Å sedan blev det byltande såklart med å få fram släpvagnen, fick lyfta å grejja å oljiga saker å ja. Men tillslut löste det sig :-) Å lyckades med att komma underfund med spännbanden gjorde vi.. Lr vi och vi.. kanske inte jag som ska ta åt mig den äran. Jag är totalt kass på spännband å hur man ska göra med dom.

Avslutade med att vi red på Brian lite. Han var lika charmig som alltid. Öronen slickade bakåt i stallgången å sen världens mest positiva häst i ridhuset. Knepigt det där. Men han är nog lite mer extrem än vanligt just nu. Antar att det är något med pälsfällningen igen..  Han är ju lite känslig denhär herrn.
Han kändes superfin iaf! :-) Å han såg superfin ut när Cecilia red. Å han skötte sig också! :-) Toppendag!

Torsdag 31/3-2011

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=786&artikel=4418342

Glöm inte att gå in och rösta i sr p4 gävleborgs bildtävling!!

Onsdag 30/3-2011

Läkartiden idag.. Ja, vad ska man säga? Kortfattat om mitt lilla "skönhetsfel" på -6cm. Ja helt rätt. Min högra överarm är 6cm kortare. Det kan man ju kalla lite vad som helst. Men jag kallar det för missbildning.. Blä..  fick bekräftat av läkaren idag.. Närmre än så går jag dock inte in på den fronten. Lite jobbigare att rida då min högra arm är betydligt klenare. Ful ovana att låsa fast den mot kroppen i bla galopp då jag inte orkar när ponnyhesten blir stark.

Och brian idag då? Jag hade laddat för en fight utan dess like idag eftersom han var så grisig mot Åsa igår. Började för 2 månader sedan att hoppa å studsa. Inte gå förbi mellanväggen. Kasta sig i sidled, kasta sig framåt.. Å sen blev det så även när jag red honom. Galen häst det där. :-( Sjukt tråkigt eftersom jag blir så förjordat förbannad.
Men idag så skötte han sig. Och jag hade en så bestämd inställning ifrån början. Och att jag INTE skulle brusa upp mig å bli alltför tokig på hästen. (får ju inte slå ihjäl honom på ridskolan - även fast jag kanske har haft god lust) Grävt ner honom i ridhuset.. Nej så får man inte säga lr skriva så folk ser/hör! :-)

Men som sagt, nu gick han ju kanoners idag. Red ca 25 min hårdkörning å sedan red vi ut i solskenet mot lavägen. Fick nå frispel på vägen när tåget kom på andra sidan husen. Men ja, Inga farliga grejjor han gjorde dock.
Iaf var jag supernöjd med våran insats idag! Imorgon jobbar jag 8-19, sedan har jag ridningen på kvällen. Så blir väl en vända i ridhuset då också. Å då får vi "testa" sidan mot stora porten. Får se vad han tycker är farligt där. Det vet man aldrig med dessa korkade djur!

Och Boy, blev inget med honom idag. Har ju jobbat å läkartider å Brian å grejjer. Samt att jag köpt rockar idag.
Lär ner till Åmot och verkligen ha tid och tålamod för att ta honom. Någon gång måste "gången" komma då jag vinner över honom. Så han inte vet att han kommer undan när jag ska ta honom. Någon som har något tips? :-( Han ställer liksom sig ca 1-1,5 m ifrån mig.. å har precis så jag får nudda mulen, men får absolut inte ta i grimman lr klappa honom mer på huvudet .. Så fort man tar ett steg mot honom så backar han. svårt att muta med mat.. För han går inte fram om han vet att jag kan ta honom. Lika om man går emot honom så sticker han. Och följer man efter honom så travar han iväg. Å vänder jag och går åt andra hållet. Då travar han efter mig... J*vligt irriterande! Någon som har något förslag hur jag ska gå tillväga? Förutom förslaget att skjuta honom med en pil m lugnande medel i. Det håller liksom inte i längden! Men detta är så sjuuukt irriterande! :-( Ponnyj*vel.. -.-

Brian och jag får stå för bilden idag. Bara för att han är den mest underbara häst jag ridit på. <3


Tisdag kväll 29/3-2011

Fotokurs avbockad för denna vecka!
Känns himla kul när man faktiskt hajjar mer och mer för varje gång! Hur allting fungerar. Och får reda på mer och mer finesser och hur jag hanterar dom. Tills nästa gång så har jag fått lite hemläxa igen. Fota rörelseoskärpa! Spännande! Några som ställer upp? Sedan har jag ju specialiserat mig på hästfoto. Är ju det som jag vill hålla på med :-)

Lilla Golden Boy, mindre svälld för varje dag tror jag visst bestämt! :-)Inbillar mig det iallafall. Ville i vanlig ordning inte bli fångad i hagen idag heller - utav mig. Satponny! Men kan nog förstå lite. Det är ju det att jag sticker ju honom med en spruta i halsen varje gång jag kommer, vilket inte är så populärt. Hoppar till gör han varje gång  - stackarn! Mkt enklare att ge penicillin till en stor häst än en liten ponny. Idag var första gången jag failade på dessa 5 dagar som jag gett honom spruta med en kanyl i halsen. Satte i kanylen och när jag skulle trycka fast sprutan så började det droppa rätt mycket blod ur kanylen. Så det var bara till att byta nål och sticka igen - vilket såklart inte var så populärt. Men tror detta fick bli sista dagen med sprutorna. Har ju gått 5 dagar nu som rekommenderat. Men antiinflammatoriska med "avmasknings sprutan" i munnen får han med antiinflammatoriskt fram tills att flaskan är slut. Metacam. Den lilla flaskan kostade mig 409:-! Nån liten ynklig flaska!

Tömkörde Boy idag också. Lillasyster hade kameran. Har ju inte visat någon bild på det än, och inte heller på Golden Boy's nya loksele som jag köpt åt honom i veckan! :-) Bild på rockarden kommer också inom kort!
Han skötte sig superfint iaf! Han lär sig mycket snabbt! Känns så himla kul! :')

Här kommer lite bilder ifrån tömkörningen idag. Tack till lillasyster Lisa som fotade oss! :-)
Btw... Något som inte har något med hästarna å göra.. imon kl 9 har jag läkartid så får vi se vad dom säger om min "korta" arm... Mkt spännande! :-)

Tisdag 29/3-2011

Här kommer kanske lite ointressant uppdatering men ja känner ändå att jag vill skriva lite :-)
Nu har man gjort lite nytta idag. Har städat badrummet! Verkligen knäskurat under badkar, gjort rent avloppet till badkaret. Strulat med badkarssidan som verkligen var helt idiotisk! Så jag gav på den så den skärpte till sig sen! .-( hrm..
Gjorde fint å snyggt iaf :-) NÖÖJD! Nu slipper ja gå å tycka att badrummet ser äckligt ut!

Sedan jagade jag och kristoffer iväg till gymmet å förbrände kalorier (förhoppningsvis omvandlades dom till muskler- och i mitt fall- MAG å RYGGMUSKLER!) Man kan ju hoppas iaf! Sedan affären.

Så nu har jag gjort iordning å fyllt en klyckling. Som ska stoppas in i ugnen när äppelkakan är klar - vilket borde bara precis nu! Har även slängt ihop en sådan som jag ska ta med till fotokursen ikväll. Var min tur att baka till fikat! :-) Så tänkte slänge in kyckligen nu så den är klar tills lillasyster slutar skolan. Så man kan äta direkt och sedan dra en repa till Åmot till den lilla fulingen igen - och hoppas att jag kan få tag på honom i hagen! Men eftersom de blir sent på dagen så kommer väl anna hem så småning om å hjälper mig få tag på honom. Skulle ha stuckit honom å tömkört idag också! Mysmonstret! :-)

Han har gått sjukt mycket framåt i utvecklingen sedan jag tog köpte honom på allahjärtansdag. Har tömkört honom på sin höjd 4 gånger. Och gång nr2 förstod han direkt mina kommandon. Så nu kan jag gå bakom och tömköra. Tänk vad jag längtar tills den dagen han går att köra med rockarden som jag köpte. Samt, om ett år när det är dags att roda in honom. Lyckligt lottad är den unge som blir hans ryttare. För gud vilken ponny! Åhh, denna skulle jag ha haft när jag var 11, inte 23.


Tisdag 29/3-2011

Vaknar kl 7. Legat kravligt och har verkligen superont i hela kroppen! Känner mig inte alls speciellt mycket piggare än vad jag gjorde igårkväll. Fy fan vad surt! :-( Skulle behöva känna mig utvilad. För jag är sjukt trött. Idag blir det inte många knop. Men måste baka till fotokursen ikväll! Kom på det igårkväll men jag har ju varit så sjukt trött. Har inga ägg hemma så att jag kan börja baka heller. Attans elände! :-(Så innan så måste jag först till affären. Inte kuul.

Så skulle jag ha varit upp till Boy idag. Men frågan är om jag ens kommer att kunna hantera honom idag. När anna inte är hemma. Jag får ju inte tag på den lilla ligisten i hagen längre. Känns inte alls speciellt roligt :-( Och idag är det Åsa som ska rida Brian. Skönt. Red ut på honom igår. Lite tjafs ute för första gången på länge å han gjorde något kast. Men det var väl kanske vårkänslorna?

Är sjukt tagg på att börja fota utomhus tävlingar osv. Men känns som att det är extremt lång tid kvar tills dess. Kan inte snön på ridbanan bara försvinna till exempel??

Letar lite efter nya ridstövlar. Har varit så sjukt sugen på tretorn advance. Först tyckte jag dom var as fula men har på senare tid börjat gilla dom. Dock ser det rent ut sagt FÖRJÄVLIGT ut när det rids dressyr i såna!
Dock känns det lite dyrt nu att slänge ut 3000kr på ett par ridstövlar. Har ju precis slängt ut pengar på liten ponny, loksele, kastrering, tandraspning, rockard osv.. Å i början av året köpte jag en systemkamera. Så det känns inte riktigt  som att jag borde shoppa något mer på ett tag. Å kanske inte välja de dyraste sakerna!

Det är ju som sagt inte sakerna som gör ridningen. Spelar ingen roll om man köper absolut dyraste märkessakerna om man ändå rider som en kratta. Det är inte sakerna å tillbehören som gör dig till en bra ryttare! ;-) Kom ihåg det!

Finns bra mkt saker som är matchande å snygga utan att dom kostar en förmögenhet! :-)

Liten bild på Golden Boy ifrån igår.
Min stackars lilla godbit. Svansen har blivit alldeles rosa nedtill efter att det droppar blod ifrån skapet efter kastreringen. Lika bakbenen har väl haft en snyggare färg. Såfort det är klart å läkt så ska jag köra ner honom till orf å tömköra i ridhuset (på ledig tid såklart) å även passa på att göra ett försök att duscha honom!

Måndag 28/3-2011

Gud så trött jag har varit idag. Känns verkligen inte som att jag sovit någonting natten till idag. Samt att jag kanske inte riktigt fick ut vad jag ville av min "lediga" dag som inte blev så speciellt ledig. (dock så löste det sig imorgon så jag får vara ledig då, eftersom jag fick in vikarie) .. Har iaf konstaterat att jag har två olika typer av tid i mitt liv:
nr1: betlad arbetstid
nr2: obetald arbetstid.

Blir tidigt kväller strax iaf.. Är tidigt å titdigt.. kl är ju snart halv elva.

Red iaf ut på Brian en sväng. LIte halvgalen. Gjorde en nit (det var så hiimla länge sedan nu!!) men sedan gick det bra :-) Red mycket övergångar mellan skritt och trav. Efter en stund förstod han hur jag ville ha honom
Andra roliga är ju att mitt ena par ridstövlar är trasiga igen. Dragkedjan! Jag som precis hämtade ut mina andra efter dragkedjebyte. Brjar fundera om det verkligen är värt å hålla på å byta dragkedja hela tiden. Nästan så man borde kosta på sig några andra istället. Är sjukt sugen på tretorn advance. Dom är najs! Dock lite dyra.Å kanske inte den bästa kvaliten heller. Har hört att de går sönder en del.

Iaf så tömkörde jag Boy idag med nya lokselen. Om jag ändå ska ut å gå med honom liksom :-)
Det gick SUPERBRA!

Iaf så ska jag göra kväller nu tror jag. Vill skriva mer men jag är totalt jävla död :-( Somnar snart med datorn i knät.. fattar inte hur jag kan va så trött! :-(


Lördag 26/3-2011

Idag = jobbdag.

Avslutade denna dag med att åka hem, där Kristoffer gjort iordning tacos. Det var helt sjuuukt gott! Tusen tack!! Det satte fint i magen! Sedan följde Kristoffer med mig till orf. Det var jag som hade kvällsfodringen åt Matilda, eftersom hon tog min när jag hade stalljour tidigare i månaden. Men det gick rätt fort när Kristoffer hjälpte mig. Det gick på under halvtimmen!

Har även fått tag på en rockard till Boy nu! Känns hur kul som helst. Mätte skaklarna å ponnyn så att måtten stämmer, så jag inte köper en helt i onödan å lär byta. Men det såg bra ut med måtten. Ihh! Då blir det till å köra in längre fram i vår! Han har ju gått klockrent att tömköra!

Lena, hovis var även å slog på Brian en ny sko på höger fram idag. Dagens guldstjärna! Brian stått i två dagar. Får se hur det hinns med imorgonkväll om de blir nå ridning. Inatt ska ju även klockan ställas framåt en timme! Inget vidare! :-( Jag skulle behöva en timmes längre dygn, inte kortare!

Efter allt så avslutade jag dagen med att åka till Boy. Kristoffer följde med även dit. Eftersom han annars inte fått se mig så mycket idag .. Som vanlgit vill säga. Gav honom en spruta med penicillin och sedan antiinflammatoriskt genom en spruta i munnen! Skötte sig fint. Tog även ryktstenen och drog av lite päls. Lossar sjukt mycket! :( Tacka vet jag Brian! ;)

Han såg fin ut i skapet idag iallafall. Inte alls så svälld som han hade kunnat vara. Anna som har att jämföra med sa att han INTE är svälld. Fast jag som inte har något att jämföra med tycker att han är svälld, såklart. Jag menar, de är ju svällt jämfört med vad han är i vanliga fall... Oj, blev invecklat detta! ;-)

Tog iaf å promenerade med honom i 15 minuter. Sedan nu är det kväller för våran del!


Fredag kväll 25/3-2011

Nu är det klappat och klart. Golden boy blev kastrerad idag. Kl 10 hade vi tid. Tessan, veterinären kom strax efter kl 10. Det gick jättebra. Hade sjukt dåligt samvete före. Min lilla stackars lilla hingstunge <3. Hade lite problem med baktassarna som inte riktigt ville stå där dom borde stå för att inte tappa balansen och ramla. Det gick bra iallafall. Fick hålla i hans ena bakben m en snara runt  "hoven" för att han inte skulle slå när han fick bedövning i härligheten.

Han skötte sig fint iallafall. Å var väldigt söt när han efteråt stod å stod å sov i boxen. Han snarkade riktigt högt ett tag. Lillfisen min. Å när man tittade in så var han totaldäckad å hade huvudet rakt ner bakom krubban. Såg ut som att han hade druckit något olämpligt?


Fick sedan penicillin som ska ges i spruta en gång om dagen. + en annan antiinflammatorisk medicin som ska ges i munnen lika som avmaskning. Kan säga att det gick jättebra med båda delarna nu ikväll. Och sedan tog jag och gick med honom i 15 min. Har blivit ordinerad att utöver hagvistelsen så ska han promeneras med morgon och kväll i några dagar pga svullnaden.Var ner till Brian idag också. Dock var det inte lika lyckat. Han hade tappat en sko :-( trampat av sig höger fram igen. Samma sko som jag slog på honom igen för en vecka sedan. Var ut i hagen och letade, kunde dock omöjligt hitta på den :-( Men ringde Lena, som kommer och slår på den igen imorgon. Skönt! Fast imorgon kommer jag nog skippa ridningen. Full jobb dag igen. Å ska till Åmot efter och ge Boy spruta + antiinflammatoriskt i munnen. Å även gå med honom 15 min. Hoppas det går snabbt tills han är återställd. Å att vi slipper infektioner.

Nu är jag iallafall supertrött. Blir nog tidig kväller väldigt omgående.. Ska ju upp å jobba imon då.. Å innan lär jag fixa Brian å mocka :-( stressa...

Nää, nu vill jag ha mitt hus!
Hittade även en bild på Brian ifrån januari iår. Tänkte att jag slänger upp den. Han får inte känna sig glömd. Älskar dom båda två minst lika mycket <3Fredag morgon 25/3-2011

Sovit kravligt inatt.. Och inte nog med det ska idiotmongot nedanför börja VRÅLA kl 01.00 inatt.. Vet inte hur länge han höll på. Kul att försöka somna om - not. Här ska man gå och betala full hyra, och man ska inte ens kunna sova. Varken på dagar eller nätter. Helt jävla sjukt. Blir till att ringa och klaga till ockelbogårdar igen. Så fruktansvärt trött på dom som hyresvärd. Dra av på hyran är väl det minsta dom skulle kunna göra eftersom det verkar ta så förjordat jävla lång tid innan dom verkar få honom VÄCK! :-(

Snart dags att åka till stallet. Tror jag ska åka till Brian först så jag har det mockat och klart där tills jag är hemma ifrån Åmot igen. Har haft sjuk jävla ångest igårkväll iaf. Över kastreringen, eftersom det verkligen inte går att ångra. Men är ju det bästa utifrån situationen. Skulle underlätta mycket i hantering och tillhandahavning. Med tanke på att mamma å syster häst går i hagen bredvid. Så skulle han rymma skulle de nog inte bli så bra! -.-. Samt att det är skönt att kunna ha hästarna tillsammans. Även i sommar med Brian. Men Cecilia mfl har intalat mig i att jag gör det rätta. Ingen ide att hålla kvar en hingst som domaren rekommenderar att ta som vallack. Så det är det rätta! Jag vet det!

Ska även ev åka å titta på en loksele till helgen också! :-) Spännande å se skicket osv. Till sommaren har jag ju räknat med att jag kan börja köra lilla Boy :-)

En annan grej: Ge mig ett 70-300 nikkor objektiv! Jag har råd! Dock känns det inte som att jag vill göra mig råd till ett sådant just nu. Men skulle vara väldigt bra att ha ett sånt att kunna använda i sommar samt om jag blir att åka iväg å fota på tävlingar när dom börjar gå utomhus.
GE MIG DETTA NU!!! :

Tusen tack till mina vänner. Har fått många fina nya vänner sedan jag flyttade tillbaka med. Vänner kommer till och glider isär hela tiden. Utvecklas åt olika håll. Knepigt det där att allt verkligen inte är som det var förut.


Torsdag 24/3-2011

Jobb idag. Varit en bra dag. Dock blev det ett himla stressande ner till stallet imorse :-(
Tusen tack till Cecilia som kunde rädda upp och rida Brian ikväll. Blev hårt för honom igår som sagt, så vill inte att han stod. Men men, löst blev det iallafall :-) Han hade skött sig super också. Det gjorde matte glad!

I övrigt så går jag i mkt funderingarnas tider.. Å efter telen ikväll så blev det mer... Vette sjutton hur jag ska göra! :'( Rätt livsavgörande val kan jag tycka.. VIll så gärna men samtidigt så himla sjukt osäker..

Annars så har min bild på Golden Boy när han galopperar i den DJUPA snön gått vidare till finalen i sveriges radio gävleborg p4's bildtävling. Den knep en finalplats av 10. Så fram tills på fredag 1 april så är det röstning igång om vilken bild lyssnarna tycker ska vinna. Sedan kommer även en jury att utse en vinnare. Så man kan säga att det blir två vinnare . Så glöm inte att rösta! :-) Är inte så att jag tänker tigga någon röst. Jag tycker att alla ska rösta på den som dom verkligen vill se som vinnare! Och ingen annan! :-) Bästa bilden helt enkelt!
Länk till röstningen:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=786


(obs. det är inte bilden nedan som är med å tävlar. Denna la jag upp här bara för att den är rätt charmig ;) Den är tagen ögonblicket efter bilden som jag lämnat in som bidrag till bildtävlingarna. Sämre bildkvalite på denna då det är på tok för mycket snö. Dock är det en slags humor i bilden som jag gillar! Söthästen min!)

 

Ja, imorgon är det även dagen med stort D! Det är nämligen imorgon som jag bokat Tessan för både kastrering och tandraspning. Så idag var Boy's sista dag som hingst. Lite tråkigt är det att det inte var något hingstämne. Men samtidigt en lättnad :-) För då är det enklare att få Brian och Boy att ev gå ihop i framtiden :-) Kanske till sommaren? Åhh längtar till sommaren nu! Sommarpäls på hästarna. Sådär tunn och blank. Helt underbart! Visserligen har Brian ingen vinterpäls så det lär ju knappt bli någon skillnas. Men Boy, oj vad vacker han kommer att bli! <3


Kom ihåg att besök min fotosida, skriv i gästboken och boka in fotografering :-)
http://www.lindaanderssonphoto.n.nu

Onsdag kväll 23/3-2011

Kväller igen. Hemskt vad dagarna går undan! Har varit ledig idag- som varit väldigt välbehövligt!
Mina 1.a pris grejjer har kommit idag på posten :-)
Vann ju Sveriges radio's vinterbildtävling. Var väl mest "hedern". Var två dvd filmer: THe queen, och die hard 4. Så var det 2 bokmärken med sr's logga ;) å 3 st påsklämmor med sr's logga.. Samt en tyg"miljö" påse ;) Å även den såklart med Sveriges radio Sjuhärad. REKLAAAM! ;-)

Annars idag så red jag Brian först. Som var en idiot. Fattar inte varför han börjat så hemskt för mellanväggen. Den har ju inte varit något problem tidigare. Så vi var hemskt osams :-( Slutade med att han var totalt blöt av svett för att han aldrig gav sig. Antingen hoppade han åt sidan. Stannade å gick inte ens fram. Eller så blev det en jävla fart rakt framåt direkt mitt på kortsidan vid mellanväggen.. Häst*******!!.

Men ja.. Jag älskar ju honom på något konstigt jävla vis ändå. Men idag var han väldigt billig. Åså går han ju som en riktig klocka ibland. Knepigt hur det kan vara från dag till dag. Blev en dusch efter ridpasset iallafall. (För Brian alltså). Så fick han komma in och stå inne sen. Åkte ner nu ikväll å tittade så inte täcket var blött samt att jag lindade benen. :-) Mintgröna fram å blå bak. Snyggt! ;-)
Här kommer en bild på Brian från hösten 2008.Jag var även till min andra lilla gris idag. Å som vanligt så får jag inte fånga honom i hagen. USCH .. Men för Anna går det hur bra som helst. Men det är nå testperiod nu skulle jag tro. Och anna är ju den som kommer med maten. Hon är liksom i hans ögon utsedd som "mattanten".
Borstade och putsade lite på honom. Drog på honom tömkörningsgjorden å tränset så tömkörde vi lite. Å han skötte sig ypperligt. Tränade start, stopp, svängar. Tränade kommando på rösten så han lyssnar på mina kommandon. Å vi travade till och med :-) Gick superfint. Och han saktade av så bra när jag gav signal för det. Blir bra dethär! :-) Nu ska det bara letas efter en rockard så blir det nog till att köra i sommar. Hade varit enormt roligt!

Dessa hästar har verkligen stulit mitt hjärta <3


Onsdag 23/3-2011

Redan onsdag!
Mysig kväll igår :-) Fotokurs och avslutade med att poppa popcorn och titta på mean girls 2. Kanske lite väl tillgjord film där det verkligen kändes tillgjort det mesta. Men vad kan man förvänta sig av en sådan film?

Min bildpå Golden Boy blev månadens bild på hastfoto.ifokus.se :) Himla kul att folk gillar mina bilder! Sånt gör mig superglad! Vann ju även sveriges radios vinterbildtävling med denna bilden :-)
Har även anmält den till sr gävleborgs bildtävling. Så får se om den går hem även där :-) Sjukt nöjd!

Idag blir det rida dressyr på Brian i ridhuset iallafall. Eftersom han blev ståendes igår så kan jag inte hoppa idag. Så blir nog med på hoppningen för Thomas imorgon istället. Så blir det uteritt på fredag..
å jobb i helgen.. Men nu idag och på fredag är jag ledig som sagt. Inte dumt! Känner att lite lov skulle inte sitta så hemskt fel just nu. Tänk så bra man hade det när man var liten.

Galet mkt funderingar över hus/gård osv nu... Jag vill bara att det ska dyka upp ett optimalt ställe för mig där jag kan ha hästarna :-(

Glöm inte att besöka min fotosida. Jag tar åt mig fotograferingar av dig och din häst! :-)

Gör ett avtryck i gästboken så jag vet att ni varit här! :-)

Tisdag 22/3-2011

Tisdag vare ja. Dvs lillasyster dag :-) Lisa kommer till mig efter skolan så ska vi tsm iväg på fotokursen. Lajbans! Känns toppenkul att verkligen förstå kamerans alla finesser. Sedan är det ju såklart en helt annan femma att använda dom i praktiken! ;)

cupefläkten står för fullt och går i min bil..

Brian blev ståendes idag... skit.. Han stod tors-fre-lör.. Red söndag måndag.. Så blev han ståendes idag! :-( Så imorgon måste jag rida dressyr, så blir det kanske Thomas hoppning på torsdag. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Hade Åsa ridit Brian idag så hade jag nog hoppat imorgon. Men nu faller det nog sig bäst på torsdag. Så han får komma ut lite på fredag. Är ledig ons + fre denna vecka. Inte helt fel direkt! :-)

Fredag närmar sig med stormsteg! Snart är det kastreringsdags! Skönt när det är överstökat!

Idag bjussar jag på denna bild som jag redovisade för han som håller i fotokursen idag. Fick hemläxa ifrån förra gången att jag skulle fotografera häst i rörelse, där bakgrunden gav intryck av fart. (ingen frusen "staty" bild) Å fick riktigt bra kritik: den tog tydligen priset av alla bra bilder jag visat honom! Superkul! Efter den kritiken blev jag till att tycka om bilden mer än vad jag gjorde från början! :-)
Här kommer den! :-)


Börjar även bli grymt sugen på ett nytt objektiv till min kamera.. Är sjukt sugen på ett nikkor 70-300.. Men det kostar ju därefter.. Men skulle vilja utveckla fotandet lite. Glöm inte å gå in på min fotohemsida! :-) Finns tillgänglig för fotograferingar av dig och din häst! Kontakt formulär finns på hemsidan :-)
http://www.lindaanderssonphoto.n.nu

Kväll Måndag 21/3-2011

Såg på fb när jag kom hem efter jobbet att en av mina vänner deklarerat! Så såg till å fixa med bankid't. Ska få tillbaka på skatten. + att jag ska få tillbaka på resor. Så i slutänden så blir det nog en skaplig sudd tillbaka :-)
I övrigt... Har ja inte så mkt att tillägga nu. Haft en helt okej dag.
Inte varit till lillkillen något. Får se om jag tar det imorgon efter jobbet kanske. Plus att jag eventuellt skulle ha hunnit med att rida Brian. På något konstigt vis.

Glöm inte att besöka min fotosida. Kolla portfolio m bilder och boka in för fotografering! :-) Tar ju åt mig fotojobb numera! :-)

http://www.lindaanderssonphoto.n.nu

Kvällens bilder: En bild på varje hjärta <3 Åhh  vad skulle jag göra utan dom?
(vet, jag har bara HÄST HÄST HÄST å åter HÄST i huvudet) :-)Måndag 21/3-2011

På fredag är det LÖÖÖN! Och som man längtar! :-)
Känns som att jag spenderat hur mkt pengar som helst denhär månaden. Men blev ju så när Brian skulle till mälarkliniken. Spån skulle köpas. Hovslagare. Samt att båda hästarna ska få tänderna fixade
(det kommer nu efter denna lön)

Ringde Tessan idag och bokade tid för Golden Boy och två av Annas ponnysar. Dags för att få tänderna fixade! Så kl 10 på fredag smäller det för småttingarna. Kan även tillägga att Boy blir kastrerad då. Bäst så efter poängen på utställningen. Å andra sidan skönt för min del. Mkt enklare att hantera en vallack å tillhandaha en sådan. Inge besvär av tjuvbetäckningar mm. Så på fredag blir han vallack. :-)

Brians tänder är det tid för på måndag kl 14.30. Då kommer Roland Oltner till orf. Vi är 3 st som ska vara med på samma då :-) Han är superduktig. Är bara honom jag plockat ut när Brian haft problem tidigare.

Idag tog jag en tur ut i det varma vädret med Brian. Travade en hel del. Det gillade han! Mötte bilar också. Ingen fara :-) Är så himla nöjd över denna häst. Finns verkligen ingen som kan ersätta honom. My one and only <3
Imorgon kommer lillasyster å sover hos mig igen. Fotokurs på kvällen. Skulle ha redigerat lite bilder som vi hade som hemläxa från förra gången. (porträtt) ... :-)


Måndag 21/3-2011

På fredag är det LÖÖÖN! Och som man längtar! :-)
Känns som att jag spenderat hur mkt pengar som helst denhär månaden. Men blev ju så när Brian skulle till mälarkliniken. Spån skulle köpas. Hovslagare. Samt att båda hästarna ska få tänderna fixade
(det kommer nu efter denna lön)

Ringde Tessan idag och bokade tid för Golden Boy och två av Annas ponnysar. Dags för att få tänderna fixade! Så kl 10 på fredag smäller det för småttingarna. Kan även tillägga att Boy blir kastrerad då. Bäst så efter poängen på utställningen. Å andra sidan skönt för min del. Mkt enklare att hantera en vallack å tillhandaha en sådan. Inge besvär av tjuvbetäckningar mm. Så på fredag blir han vallack. :-)

Brians tänder är det tid för på måndag kl 14.30. Då kommer Roland Oltner till orf. Vi är 3 st som ska vara med på samma då :-) Han är superduktig. Är bara honom jag plockat ut när Brian haft problem tidigare.

Idag tog jag en tur ut i det varma vädret med Brian. Travade en hel del. Det gillade han! Mötte bilar också. Ingen fara :-) Är så himla nöjd över denna häst. Finns verkligen ingen som kan ersätta honom. My one and only <3
Imorgon kommer lillasyster å sover hos mig igen. Fotokurs på kvällen. Skulle ha redigerat lite bilder som vi hade som hemläxa från förra gången. (porträtt) ... :-)

Söndag 20/3-2011

Söndag igen. Sista avsnittet på solsidan. Fast det såg jag ju redan förra veckan så att ;-)
Det har varit fullt även denna dag. Ledig, men jag har ju så mycket för mig! :-)

Blev till stallet. Mockade å städade bland Brians saker å sorterade ur täcken som han inte behöver ha där å tvättade två schabrak. Som jag när jag var dit senare hängde på tork :-)

Tänkte rida men beslöt mig för att vänta med det då det var så himla fint väder. Så Brian får njuta å vara ute så mycket som möjligt utav dagen. Så åkte till Åmot istället för att byta bil med pappa så jag kunde köra ett hölass idag. Tusen tack till Niklas och Victor som hjälpte mig lassa. Kanske var detta det sista hölasset innan betet. För när det är dags nästa gång så är vi nog inne i mitten av maj. Och då är det strax bete så då blir det nog att köpa av ridskolan de sista dagarna :-) Tänk att vi bara är ett stenkast ifrån sommar och värme! Helt otroligt!

Sedan har jag varit hos Boy idag. När jag städade hos Brian så städade jag fram hans tömkörnings/longergjord. Den kom med upp till Boy så provade jag den. Så fick jag låna en kort dressyrgjord av Anna, så passade den :-D Å Boy var så himla toppen! Han skötte sig finemang. Inte alls som Brian som blev tokig första gångerna... plus några till!

Hade med mig Brians gramantyfglar i bilen också som ja tänkte jag kunde använda som "tömmar". Istället för att gå in på små detaljer så kan jag säga: vilken stjärna han är! Interlligent ponny. Förstod nästan direkt vad det var frågan om. Med några små missar såklart. Men det var ju första gången. Innan vi avslutade så kunde jag gå snett bredvid hans bak (från början gick jag bredvid longergjorden). Styrde några gånger åt höger och vänstar. Provade kommando för stopp och igångsättningar. Å han lyssnade! Fattade vinken väldigt snabbt! gud så himla kul! Så stolt över honom!

ÄVen Brian gick toppen i ridhuset idag. Länk till film på youtube kommer!
lillasyster Lisa och jag fotade även till "hemläxan" vi fick ifrån fotokursen. Här bjuder jag på någon bild :-)Har även nu innan jag la mig gjort en header åt Cecilia som hon frågade mig om :-)
Men nu är jag döds trött. God natt! :-)

Lördag 19/3-2011!!

Dagen med stort D! Som jag har sett fram emot denna dag! :-)
Utställning. Upp tidigt å åkte. Småttingarna gick mkt snällt in i transporten. Stod som ljus hela vägen både dit och hem. Boy och Caramell var väldigt på tårna. Var ju så himla mkt hästar. Väldigt nyttigt miljöombyte för dom :-)
Vi startade som 1.a och 2.a i utställningen. Så starten gick av kl 10.00

Lite dåligt i svärdsjö. Oplogat samt att det framgick inte riktigt vart man skulle anmäla sig någonstans :-/ Letade runt runt tills vi lyckades hitta in i ridhuset. Skulle anmäla oss där.

Boy stod iaf på bakbenen åtaliga gånger under dagen. Hjälmen åkte på av säkerhetsskäl. Och hade även dressyrpisken för att kunna korrigera honom. Var lite nervös under färden till svärdsjö men väl på plats så lade det sig. I ridhuset så tränade vi trava, ställa upp osv.. Boy fick nå frispel emellanåt å reste sig på bakbenen. Mkt energisk liten sak det där. Men ack så stolt matte jag var som fick visa upp en sådan goding.

Här fick han som bedömning iaf.
Typ: Välutvecklad, långsträckt, rastypisk. 7p
Huvud,hals och bål: vackert huvud, naturlig resning, lång rygg, sluttande kors. 7p
Extremiteter: Bra framknän, vinklad has, smal och tät fram. 7p
Skritt: Energisk m god steglängd. 8p
Trav: Svag ryggverkan o påskjut. 7p
Totalt: 36p
Bild ifrån bedömningen:

Domarn tyckte väl kanske inte att det var något att spara som hingst trots att han är vacker då :-) Var väl med lite lättnad ifrån min sida. Hade väl gärna sett att han fått bättre poäng, men samtidigt glad över att han nog inte kommer hålla måttet som blivande avelshingst så jag får honom kastrerad, vilket förenklar hantering i vardagen. Eftersom mamma häst å systeryster går i hagen vid sidan av.


Sjukt nöjd. Lastade in småhästarna i transporten 4-5 gånger idag. Och dom gick klockrent in. Boy vägrade dock stå kvar i transporten när lillasyster blev BIR unghäst å reserv BIS å skulle gå in till BIS. Han höll på att hoppa över frambommen så fick lov att tränsa å lasta ur honom när lillasyster inte skulle stå i transporten. Men han var mkt lugnare än från början så tillslut var det riktigt behagligt att stå ute i solskenet :-)
Caramell BIR unghäst! :-)


Bästa lillasyster å Amanda var med idag också :-) Åså såklart Anna å även Maria :-)
Vi har haft toppentrevligt idag! Supernöjd med dagen å vad den gav. Å nu blir det till å ringa för kastrering. Men kommer fortsätta visa honom som vallack för skojs skull. Blev även sugen på att visa Brian om det blir någon hästutställning framöver någonstans som inte är alltför långt bort :-)

Och när man väl kom hem var man inte alls å trött.. NEEJ då.. Kl 17 var vi tbx i Åmot. Och kl 18 åkte jag med lillasyster hem till pappa innan jag kunde åka hem å fixa med Brian.
Skon satt kvar! :-) Å såg fint ut! ;D Attans bra hovslagare jag är! (Brian hade trampat av sig h.fram igår, så jag slog på den igen)

Dock hade fulingarna rymt ifrån hagen idag. Mille, Jasmin, Melon och Brian har varit på rymmen idag under okänd tid :-( Någon gång mellan lunch och insläpp. Alltså ett glapp på ca 4,5 timme? Ingen som vet hur länge dom varit "lösa". Kollade igen om Brian iaf, - inga skador. Dock varm i båda bak å lite gallig så lindade om båda benen.

Avslutade med att hoppa upp barbacka å skritta lite i ridhuset. Ngt pigg häst! stått i 2 dgr (pga skon som klickade igår bla)

Torsdag kväll 17/3-2011

En till kväll..

Känner hur jag tar ut mig. Att hela livet kommer ikapp. Och jag mår dåligt. Gråter för ingenting. Vill inte vara hemma.. Enda som tröstar mig och får mig att tänka på annat är hästarna.. Usch känner hur allting blir sådär supermega jobbigt.. Tack Lena för att du tog dig tid att prata med migi telefonen ikväll när jag åkte hem ifrån jobbet.. För det känns verkligen att jag är på botten nu.. Ont i magen, illamående, tom i hela allmänhet.. Fungerar bra när jag är på jobbet, och hos hästarna. Men ikväll orkade jag inte ens rida. Åsa fixar Brian imorgon...

Som sagt, hela allt bara slår tillbaka.. Och jag mår dåligt över allt, precis allt...
Ingen som riktigt förstår...
Ingen som kan göra att det känns bättre... verkligen ingen ...


Torsdag 17/3-2011

Torsdag....

Veckan har gått sjukt fort.. Dagarna går fortare och fortare hela tiden. Jag blir knäckt :-(
Vipps så när man tänker efter så var det 3 år sedan jag flyttade hem.. 3 hela långa år sedan. 3 år sedan härjandet på krogar m Therese. Och i dagsläget så är det inte ens en gång i halvåret man går ut.
Enda som existerar är hästarna. Å åter hästarna å deras träning. Är verkligen dom jag lever för idag. Enda jag tänker på under min "hemmatid". Crazy, borde egentligen hyra in mig i en box i stallet. Som Matildas pojkvän daniel sa. Du är tamejfan här varenda gång jag är med Matilda i stallet. Du bor ju här! Du är aldrig hemma! Du behöver ju ingen lägenhet! Du kan hyra en box i stallet och sova i. - Ja, när jag tänker efter så är det nog så. Stackars Kristoffer :-( Men han får helt enkelt skylla sig själv. Han köpte ju inte grisen i säcken direkt om man säger så :-)

2 dagar kvar till utställningen. Grymt taggad. Var till Brian och mockade imorse. Äntligen har det kommit torv. Nu slipper stackarn sova på golvet. Å igår blev han dessutom skodd. Tog av snösulorna. Känns som att dom inte behövs nåt mer. Det är ju vår nu! :-) Dock skulle det nog komma 1dm snö imorgon låter det som. Men på lördag skulle de bli plusgrader :-D Fint det när vi ska på utställning. Så ska till Boy imorgonkväll och göra finputsen till morgonen efter. Men ja, det går ju inte att göra så mycket med en tufsig ponny med mkt vinterpäls. Det lär ju faktiskt domarna ha överseende med! :-)

Ja vad ska jag säga mer? .. Mina  vänner betyder enormt mkt - trots att jag inte har så mkt tid för er eftersom hästarna är det jag spenderar tiden på.. Men ni ska veta ändå. på sant <3

Onsdag 16/3 - 2011

Ja.. Hopptränade idag i ridhuset. Matilda var med m Jasmin också å fick ett lyckat träninspass :-) Glad för eran skull!
Brian var hetare än hetast. Han riktigt suger tag i hindren. Blir väldigt på g och drar gärna iväg. Galningen. Jag måste vara en självmordspilot. http://www.youtube.com/watch?v=UgwDSB2E4s4 ett klipp ifrån idag.
Stort tack till Kristoffer som filmade samt hjälpte oss att höja o sänka hindren. :-)

annars, lilla hästen var ett as idag. Omöjlig att fånga. Men efter diverse karuseller i olika hagar, rivit med sig tråden så lyckades jag få in honom i stallet. Det lilla aset. Är verkligen helt omöljlig, att tro att jag kan komma dit å bara ta honom är bara inbillning och ren fantasi att åka dit mitt på dagen och pyssla med honom. Går lättare på kvällen när han faktiskt vill in för natten.. Synd.. :-( Kulorna åker nog troligtvis på honom efter utställningen - OM han inte får väldigt bra poäng vill säga. Å då ska det nog bannemig vara full pott för att jag ska ändra mig!

Annars idag - jobb.. å vad mer.. Tusen tankar som flyger runt i mitt huvud. Å jag känner mig bara som världens största VIMSEVIMS!


Igår på fotokursen, fick lisa och jag hemläxa, samt dom andra också såklart :-) Så vi ska nog köra på det lite i helgen. Porträttfoton med oskarp bakgrund, + en med lite mer fokus på bakgrunden.. Så hade jag tänkt mig att prova ta någon motljusporträttbild :-) ja de blir kul å se vad vi kan ådstakomma tills på tisdag igen..

BTW, hittade utställningsprogrammet. Det kom visst i brevlådan igår! Bara det att Kristoffer hade lagt det under all reklam så jag såg det inte! -.-

I övrigt betalade jag transportens skatt idag. 425:-

Mig och min finaste <3


Tisdag 15/3-2011

Jobb idag 8-17. Men går på lite lågvarv nu :-)

Idag så är man lite hästledig. Skönt. Å lillasyster kommer till mig efter skolan vid 16.30 så ska hon sova hos oss inatt. Fotokurs ikväll kl 18.30 :-) Får se om man kan lära sig nå vett och etikett. Men man är ju så himla trög.. -.-
Har snokat på smhi, och det ska tydligen bli snö på fredag, men på lördag blir det soligt! Så vi får hoppas på att det stämmer så det inte blir snö på lördag! Sjukt taggad nu! :-)

Imorgon blir lilla Brian skodd också. Skönt! Blir nog att strunta i snösulor denna gång. Är ju inte bara att ta bort dom sen när snön är borta. Om den är borta innan det är dags för nästa skoning. Man vet ju aldrig. Är ju dumt med snösulor i hagarna om det skulle till att bli lerigt o.O

Imon ska jag även försöka titta på in ebenfelts ridsport och köpa nummerlappar till tävlingen på lördag. En varsin till både anna och mig :-)
TAGGA!!! ...

Håll tummarna för oss på lördag! :-)

.. har även ev hittat en vagn jag är intresserad av att köpa.. Får se om jag kan få ett bra paketspris. Annars får det vara tills något bättre dyker upp! :-)

dagens bilder på båda (dock inte ifrån idag)Också en bild på Boy när han härjade i hagen att han lyckades ramla omkull å kana ca 2 meter nedför backen å benen stod åt alla håll.. hahaha gud så jag skrattade ^^ han bara försvann .. tokponny :-) Men finaste ponnyn!


Måndag den 14/3-2011

Ännu en dag till ända! Var helt underbart att kunna ligga kvar i sängen imorse lär jag säga. Helt otroligt, det tog jag vara på och lyxade till det och låg kvar tills klockan säkert var 10 :-)

Var till Brian. Mockade, fixade foder, och red ut. Dumt att inte ta tillvara på det fina vädret. Rida inomhus kan jag ju göra på kvällarna efter jobbet eller när det är sämre väder. Tycker att Brians mage börjar synas igen. Så idag fick bli en galopp-träningsdag. Tränade en hel del fattningar från skritt, stillastående osv. Han var mkt pigg. Känns helt underbart när den stora hästen spänner varje muskel i kroppen i en helt ljuvlig galopp. Men sedan så  var det ju lite hopp hit och dit. Nån snöklump var farlig här, snön hade tinat bort ifrån vägen på vissa ställen så gruset var framme, det var också farligt. Sedan gjorde han nåt kaskadhopp rätt upp i luften någon gång helt orpovocerat utan anledning, så jag tror Brian har fått lite vårkänslor på känn! :-)
Underbart skönt iaf, så Brian fick efter vår ridtur gå ut utan täcke :-) <3

Så var det lillen då.
Aset var som en muppidiot idag. Ville inte fångas i hagen av mig. Men när Anna kom ut och hjälpte mig fick hon tag i honom direkt. Testperiod. Idag så blev det lite makeover på lilla Boy. Klippte bort utstickande hårstrån. Drog bort en massa vinterpäls, pälsglansade manen och tvättade svansen med citronsåpa (tack anna för hjälpen!) :-)
Svansen var liksom mer gul än vit :-) Vattnet blev lortigt så det kan ju inte ha blivit sämre av tvätten. Provade även potatismjöl som dom säger ska ta bort fläckar på ljusa hästar- och det fungerade. :-) Nu är det bara tagga till tävlingen. Snyggade till honom ordentligt :-) Börjar nog även få lite mer ordning på den tjocka vackra manen.

Var även till Cecilia och hämtade hingst (hästsko) bettet. Vilket gick med framgång. Boy gapade ingenting med det som han gjort med andra betten. Vilken lycka :-D så nu blir det riktigt hingstbett på utställningen på lördag! Tränade även att springa å showa lite. Och han rörde sig riktigt snyggt emellanåt :-) Mkt nöjd med min vackra ponii idag!

Anna hade även fått programmet för utställningen på lördag. Anna går ut som nr1 och jag som nr2. Galet :P
Var 7 st welshar i alla kategorier sammanlagt. Hoppas vi får bra poäng nu då :-)

Btw: Ingen som säljer en ponnysele (för körning) passande liten ponny/shetland. :-)

Söndag 13/3-2011

Jobbat hela dagen idag. Känner mig sjukt jävla färdig i hela kroppen. Avslutade dagen med styrelsemöte. Blev inge rida idag. Så Brian har stått både igår och idag. Men jag orkade verkligen inte efter mötet. Då ville man bara hem å äta -.- Men imorgon blir det nya friska tag med båda hästarna :-)
Tänkte blogga igårkväll men då bestämde sig min dator för att den inte ville skriva å ä och ö! Morr...

Ser lovande ut på besöksstatistiken av bloggen. ca 30 unika läsare varje dag. Vore trevligt om en och annan kunde kommentera. Har ju ingen aning om vem som läser. Annars blir det lösenordsskyddat eventuellt så jag får mer koll på vilka som läser :-) Så ni vet!

Igår tog jag in hästarna i Åmot iaf. Småponnysarna skötte sig jättefint. Avslutade med att dra hår på Boy och sedan gjorde jag inbakad fläta i manen (snyggaste jag gjort hittills!) Och även svans och pannlugg. Så nu ser han ut som en riktig krulltott! :-)

I övrigt då? En knapp vecka kvar till utställningen i svärdsjö. Börjar bli något taggad! 7 welshar ska vara med. Så eventuellt kommer programmet imorgon. Och förhoppningsvis Boy's pass också! Måste komma!!Glöm inte att besöka min fotohemsida (länk finns nere under länklistan till vänster)

Lördag 12/3-2011

You look so beautiful today
When you're sitting there it's hard for me to look away
So i try to find the words that i could say
I know distance doesn't matter but you feel so far away
And I can't lie
Every time I leave my heart turns gray
And I wanna come back home to see your face tonight
Cause I just can't take it

Another day without you with me
Is like a blade that cuts right through me
But I can wait
I can wait forever
When you call my heart stops beating
When you're gone it won't stop bleeding
But I can wait
I can wait forever... <3

UPPDATERING 11/3-2011

Ja nu är man hemma igen efter att ha tillbringat några timmar i Åmot! :-9

Lasttränade småttingarna. Gjorde iordning transporten å hängde hönät. Vi kom fram till att det nog är bäst om vi har ett hönät på varje sida så dom har ett varsitt. Började med att lasta lilla Boy eftersom han troligen är minst bakrädd. Den yngre damen har ju lite mer å starkare åsikter än honom så att säga. Han gick in så snällt direkt på en gång med mig! :') *glädjerus* SÅ kunde anna stänga bakom honom medan jag stod kvar med honom. Så fick hon gå och hämta lillasyster som även hon gick in rätt så på en gång. Tog bara någon minut! Vilka duktiga hästar! Så kunde jag gå och stänga bakom å fälla upp luckorna. Å dom stod så snällt. Så åkte vi en sväng bortemot dagiset med båda hästarna i. Å det gick så bra. Helt otroligt! Kan säga att det var två stolta mattar efter urlastningen. Det hade verkligen gått över förväntan! Här bjussar jag på en bild ifrån lastträningen! :


Efter lastträningen borstade jag av Boy en hel j*vla massa päls. Helt sjukt vad mkt som lossnar. Har en vision att han ska se någorlunda vårdad ut till utställningen nästa lördag. Är ju bara en vecka kvar! Helt sjukt vad fort tiden gått. Plus att jag är lovad passet på måndag. Så vi får väl hoppas på det då! Tränade att springa lite med Boy. Han skötte sig jättefint!
Provade även nya tränset på Boy idag. Ihop-plocket av tränset ifrån england jag beställde + pannband, nackstycke + käkrem ifrån visningstränset ifrån hööks. Men bra blev resultatet.. .Och ett dyrare träns än vad jag hade räknat med ifrån början :-( 800:-
Visst blev han fin i tränset? :-)Och en bild till uppställd, bild ifrån idag:
Fredag 11/3-2011

Börjar dagens inlägg med: Vad tycker ni om den nya headern?? :-) Jag känner mig supernöjd!

Ledig. Började med sovmorgon fram till kl 7.30 men lyckades snooza och ligga kvar 45 minuter till.
Taggad till tusen för hoppning! Mockade och donade klart först. Hoppningen gick bra tycker jag. Behöver inte gå in på några specifika detaljer känner jag men tror det blir att fungera utmärkt att varva mellan Thomas och WJ, å få lite backup på olika saker :-) Tror jag nog blir det bästa resultatet av det. Känns iaf som att träningen idag gav mig rätt mycket. Här kommer en länk från dagens träning
(dock fungerar det inte som det ska, vill ju att det ska direkt visas i bloggen)

http://www.youtube.com/watch?v=Wqz_pLFHIcw

Även en bild som bevisar att jag fortfarande sitter kvar mot alla odds! ;-) Ramlade alltså INTE av!


Fick även räkningen från mälarkliniken i brevlådan nu. ATT BETALA: 4494,00:-
Dock reduceras det lite, Försäkringsbolaget betalar 1604:- och jag får stå för 2890:-
Börjar ifrågasätta lite då ja fått en liten tankeställare. Gud så mkt man kastar in i premier på försäkring. Kanske skulle räcka att ha en livförsäkring. Brian kostar mig ca 800:- /månad i försäkring. Skulle nästan tjäna mer på att stoppa samma pengar i en burk och plocka av till veterinär besök. Är ju egentligen rätt sällan det behövs någon vård.Ja, jag vet inte. Kan ju säga att sedan jag försäkrade upp Brian så har jag betalat 3200:- för hans försäkring. Och fick tillbaka 1604:-. Så frågan är om det verkligen är så rimligt att ha så höga premier. Att man kanske får mer tillbaka om man bara har någon billigare försäkring vid akuta skador. Tåls att fundera på. Enligt pappa är Brian dyrare än en spritt ny ferarri i helförsäkring/år. Galet :-P Men Brian har ju lite klass med en ferarri för mig! <3

Nu ska det iallafall bli en dusch å sedan iväg till häst nr2 som ska lasttränas och mysas lite med :-) Blir kanske en uppdatering till i bloggen innan dagen är slut då :-)

I övrigt: Massa tjafs på olika områden nu så jag tror jag blir tokig. Avsky att gå och vänta på att "kängan" ska komma...

Torsdag 10/3-2011

Jobb idag. 8-14 / 14.15-20. Å inte hemma förens kl 20.45. Åkte kl 6.30 imorse till Brian för att mocka å fixa klart till honom eftersom klockan skulle bli rätt mycket innan jag var hemma för dagen (kvällen). en annan grej är ju att jag var klen i ryggslutet imorse på vänster sida :-( Sådär jätteont i vissa lägen. Bara skit med denhär gamla kroppen. -.-

Hoppas bara att det blir bättre (åtminstone inte sämre) tills imorgon. Ska hoppa för WJ kl 11.oo. Ska bli mkt spännande. Hoppas Kristoffer är ledig så han kan filma oss :-)
Taggad till tusen nu!

Vad säger man mer då? Ledig imorgon. Känns förbannat skönt. Så ska ägna en hel del tid till hästarna. Även det lilla aset efter katrinebergsvägen! ;-) Hoppas på bättre väder än vad det var nu ikväll så jag och Anna kan lastträna och köra dom lite i min transport imorgon... Anna hade dessutom fått sitt hästpass till Caramell idag. Men INTE jag! :-( Vi som skickade in samtidigt! Börjar brinna i knutarna nu! Bara 1 vecka kvar tills vi ska iväg på utställningen i svärdsjö!

Bild ifrån löshoppningen den 2 mars.


Bilder på Golden Boy ifrån igår :-)


Tjollahopp! nu blir det duschen iallafall! :-)

Onsdag 9/3-2011

Red ut en sväng med Brian på fm. Red lavägen ut och vände innan sista gården (längst bort efter vägen där man inte kommer längre. Han skötte sig fint. Går så bra nu :-) Känner mig verkligen supernöjd med honom. Och på fredag fm så har jag bokat in WJ för privat hoppträning (blev minst omständigt på det viset). Ska bli jättekul!

Bakslag hos kreatur nr2 som inte ville bli tagen i hagen. Så fick ge upp tillslut. Men det är ju så med hästar. Både upp och nedgångar. Så blev det jobb och avslutade kvällen hos Cecilia. Bläddrade lite i börjes tingsryds katalog så ska vi väl beställa framöver :-) känns som att det blivit lite mkt hästsaker på sista tiden. Men men :-)
Tog en snabb "glutt" på nya stigbyglarna som folk börjat köpa. 1950:- , jag begriper verkligen inte! Visst. Sjyst ny utstyrsel av stigbygelns utforming men verkligen inte värt priset! Då finns det mkt roligare saker att handla för dom pengarna! Typ, en liten welsh mountain hingst kanske? 8-)

Vad tycker ni om stigbyglarna? Hiss/Diss? .. Själv tycker jag Hiss för ny snyggare utformning, men diss på priset då det verkar bli en statusgrej att införskaffa sig såna. Lika som pessoa's grejor. Dock föredrar jag köpa pessoa ;-)  Och för dom pengarna - klarar jag mig bra utan dessa stigbyglar!

Bifogar även bild på lilla krypet: (respektera copyright)
Respektera copyright!

Tisdag 8/3-2011

Första tillfället för fotokursen var idag. En del som jag redan visste mer lr mindre om. En del som jag fattar trögt, och en del som jag hade andra åsikter om. Men känner mig självklart öppen för andras åsikter också :-)
Fick en webbadress som jag fann väldigt användbar. Så fick vi hemläxa att läsa på lite det vi gick igenom, å häftet vi fick. Får se om något av det fastnar..

Lisa fotade mig och Brian ute på ridbanan idag. :-) Så fick hon ta min kamera. SUPERFINT ljus, precis när solen var påväg ned. Dock blåste det vilket gjorde en väldigt pigg Brian som inte hade lust att ta det lugnt  i galoppen.

Blev även valbo idag. Köpte kompletterande för att "bygga om" utställningstränset jag beställde från England. Köpte även ryktsten, snoddar, mankam, manborste, höpåsar, och ett ute/övergångstäcke strl 115 till den lilla som var på extrapris (199kr).

Här får ni dagens bild :-)

Måndag den 7/3-2011

Ja hej och välkommen till min nya blogg! :-) Lyckades med en del knep och knåpande att få den någorlunda som jag ville till utseendet och känner mig riktigt nöjd med resultatet!
Jag la ner den andra pga att det inte gick att lösenordsskydda mm för ett tag sedan. Samt att på blogg.se kan jag hålla lite koll på besöksstatistik mm..

Idag på kommunfullmäktige mötet så fick vi i sd kliva in och göra vår första grej som vågmästare som dom kallar det. Alltså att vi har det avgörande i våra händer vilken utgång ett beslut ska få. I detta fall så blev korttidsboendet för handikappade barn och ungdomar kvar i ockelbo, söm avgördes av min röst! :-) Vilken känsla! Annars skulle de få flyttas till sandviken.. Ockelbo ska vara en plats för alla att bo i!

Nog om det :-) Idag blev det lite ridning på Brian i ridhuset. Han kändes toppenfin. Supernöjd med den lilla kusen idag :-) Den lilla killen var inte alls lika pigg på att bli fångad utan grimma i hagen idag å eftersom jag inte hade så mkt tid att spela på så blev det inge fjäsk ifrån mattes sida så han fick helt enkelt se ut som det lilla troll han är. Med mkt ovårdad päls. Vettesjutton vad han gjort sedan igår när jag var där och putsade på honom sist :-)

Bjuder på en bild ifrån idag iallafall :-)
COPYRIGHT!

RSS 2.0